Over Ons

De Stichting DE-III is sinds 18 Augustus 2010 officieel een stichting en is onder nummer 50636758 bij de Kamer van Koophandel.
De Stichting heeft als doel treinstel 115 van het type Plan U/DE-III op te knappen. In de volksmond heette dit type ook wel Rode Duivel.

Het treinstel is bij de ‘aanslag’ in februari 2009 bij de HIJSM in Haarlem zwaar vernield, de stichting kon het restaureren niet meer opbrengen. Hierdoor is Stichting DE-III opgericht en heeft het treinstel overgenomen van de Haarlemse club op 10 juni 2010.
Door vrijwilligers wordt er regelmatig aan het treinstel geklust en is door alle inspanning sinds begin 2012 weer rijvaardig en half 2012 toegelaten op het Nederlandse spoor.

Het restaureren vergt veel tijd en geld.
U kunt ‘Vrienden van’ worden door U aan te melden bij het aanmeldingsformulier onder het kopje ‘Vrienden van’. Daar staat ook meer informatie.
Sponsoren zijn ook altijd welkom. Ook U kunt zich melden via de betreffende formulieren op onze website. Onder het kopje ‘Vrienden van’en ‘Sponsoren vindt u meer informatie.