Homepagina

Welkom op onze website

Het doel van de Stichting DE-III is het bewaren van een treinstel type Plan U, alzo bekend als de ‘Rode Duivel’ en ‘DE-III/DE3’. Hiermee word er getracht een stuk Nederlands erfgoed rijdend te houden, en voor gezelschappen extra ritten te rijden.

Wij hebben voor het treinstel 115 gekozen. In eerste instantie was er nog een andere Plan U in zicht, maar dat kon niet doorgaan. Hierna is de Plan U 115 gekozen, welke nog veel werk nodig heeft.

Het treinstel is in ons bezit gekomen na de ‘aanslag’ op het materieel van de HIJSM, waar de treinstellen vernield waren door jongeren. De HIJSM kon het niet meer opbrengen om de treinstellen op te knappen, en zijn bij andere stichtingen ondergebracht. Door treinstel 115 in ons bezit gekomen is, is de Stichting DE-III opgericht.

Plan U 115 is zwaar beschadigd na de aanslag. Dit treinstel was in de slechtst verkerende staat. Door middel van donaties van sponsoren en donateurs word het treinstel opgeknapt. Inmiddels vorderen de werkzaamheden gestaag, maar er is nog veel werk te doen.

Het treinstel is inmiddels weer rijvaardig, echter de werkzaamheden blijven doorgaan aan dit treinstel. Voor onze kleine stichting is het restaureren en blijven onderhouden van het treinstel een grote opgave. Ook deze werkzaamheden vergen veel tijd van vrijwilligers. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moeten er veel dingen aangekocht worden, waar geld voor nodig is. Daarvoor vragen wij uw steun.

Een kleine, eenmalige donatie is welkom. Ook donateurs voor een jaarlijks bedrag zijn welkom. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website vinden en invullen.

Indien u een bedrijf bent, en u ons wilt sponsoren, neemt u dan graag contact met ons op via het betreffende Sponsorformulier onder het kopje ‘Vrienden van’.

Filmpjes over het restaureren van Plan U 115

Deel 1 (8 Maart 2013)

Deel 2 (12 juni 2013)

Deel 3 (9 Juli 2013)

Deel 4 (10 December 2013)

Deel 5 (21 Februari 2014)

Een bijzonder verhaal over het treinstel Plan U NS 115. In 1990 was dit stel betrokken bij een aanrijding met een vrachtwagen. De machinist die dit meemaakte doet zijn verhaal in deze video.
Deel 6 (05 april 2014)